Alpina

Ormoda Merken | Alpina

Alpina

Alpina: Bereik je hoogtepunt

Een Alpina horloge is praktisch onmisbaar voor elke sporter. Alpina is een Zwitsers horlogemerk dat bekend staat om de productie van hoogwaardige sporthorloges. Om nauwkeurigheid en betrouwbaarheid te garanderen, ontwerpt Alpina elk uurwerk volgens de modernste standaarden.

Alpina houdt zich aan de normen van wat een sporthorloge moet zijn: anti-magnetisch, anti-schok, waterbestendig en roestvrij. Elk van Alpina's collecties belichaamt deze kenmerken, met een flair voor actieve stijl. De Alpiner X, met zijn UV-monitor, hoogtemeter en barometer, maakt klimmers en trekkers enthousiast. Het combineert de nieuwste technologie met Zwitserse horlogevaardigheden. Ongeacht het model kunnen dragers er zeker van zijn dat een Alpina-horloge een robuuste constructie en een betrouwbaar uurwerk heeft. Geschikt voor zowel op kantoor als op avontuur.

Wilt u een Alpina horloge kopen? Bij Ormoda kunt u terecht voor sportieve, classy en vintage Alpina horloges. Stuk voor stuk gemaakt met Zwitsers vakmanschap. De Alpina horloge kwaliteit is hierdoor voortreffelijk. Bovendien is niet alleen het horloge bewonderenswaardig, maar ook de Alpina horlogeband, gemaakt van leer, rubber of roestvrij staal. Winkelen Alpina horloges op Ormoda is een eitje, dankzij onze deskundige ondersteuning die u zullen helpen begrijpen de ingewikkelde Alpina functies, de snelle gratis verzending met UPS express, onze probleemloze 30 dagen retourbeleid en de 2 jaar garantie op uw aankoop.

Filter By

Alpina horloge voor de actieve stijl

Een Alpina horloge is onmisbaar voor iedere sporter. Alpina is een Zwitsers horlogemerk dat bekend staat om de productie van hoogwaardige sporthorloges. Om nauwkeurigheid en betrouwbaarheid te garanderen, ontwerpt Alpina elk uurwerk volgens de meest veeleisende uurwerknormen.

Alpina houdt zich aan de normen van wat een sporthorloge moet zijn: anti magnetisch, antishock, waterbestendig, en roestvrij. Elk van Alpina’s collecties belichaamt deze kenmerken, met een flair voor actieve stijl. De Alpiner X, met zijn UV-monitor, hoogtemeter en barometer, brengt klimmers en wandelaars in vervoering. Waarbij ze de laatste technologie combineert met de Zwitserse horlogekwaliteiten. Ongeacht het model kunnen dragers er zeker van zijn dat een Alpina horloge een robuuste bouw heeft en een betrouwbaar uurwerk. Geschikt voor op kantoor of op avontuur.

Geschiedenis van Alpina

Hoe is Alpina ontstaan? De Zwitserse horlogemaker Gottlieb Hauser vond het een uitdaging om aan de onderdelen en materialen te komen die nodig waren om horloges te maken. Om zijn probleem op te lossen richtte hij in 1883 de "Kooperation der Schweizer Uhrmacher" op (Coöperatie van Zwitserse Horlogemakers). De coöperatie, later omgedoopt tot “Alpina - Union Horlogère”, had tot doel de kosten voor het verkrijgen van onderdelen voor de horlogerie te verminderen. Door de georganiseerde unie konden onafhankelijke Zwitserse horlogemakers horloge-onderdelen, materialen en ideeën uitwisselen. Door dit te doen beoogde het samenwerkingsverband de productie te optimaliseren. Spoedig begon men ook zelf kalibers en chronometers te maken.

Tegen 1890 verplaatste Alpina zijn hoofdkantoor naar Biel, waar Jacob Straub een kaliberfabriek had, een van zijn invloedrijkste leveranciers. In 1900 nam de Alpina - Union Horlogère deel aan de Parijse Wereldtentoonstelling, waar de kalibers en creaties van de Union aan een wereldwijd publiek werden getoond. In 1901 registreerde Straub het Alpina logo, gemodelleerd naar de Matterhorn. Het rode embleem pronkt nog altijd trots op alle Alpina horloges.

Alpina Alpiner 4 sporthorloge heren

Alpina horloges blijven in de smaak vallen bij avonturiers als duikers, piloten en atleten. De beroemde Seastrong Diver is gemaakt voor gewaagde bezigheden. De Seastrong Diver Alpina horloges zijn waterbestendig tot 1.000 voet en verkrijgbaar met een lederen, rubberen of roestvrij stalen Alpina horlogeband. Elegante stijlen uit de collecties zullen zowel op als naast het speelveld opvallen. De Startimer Pilot Automatic heeft een traditionele vormgeving, met een leren band en een ronde wijzerplaat. Ondertussen heeft de Startimer Pilot Chronograph drie subwijzerplaten en een robuuste kast.

Technologische innovatie en tijdgeoefend design komen samen in de Alpiner X, Alpina's hybride smartwatch. Analoge en digitale displays bestaan naadloos naast elkaar op dit innovatieve uurwerk. Wandelaars en klimmers zullen functies als een UV-monitor, barometer en hoogtemeter op prijs stellen, zodat ze optimaal van het buitenleven kunnen genieten en altijd bij de tijd zijn.

Alpina horloge kopen

Wil je een Alpina horloge kopen? Dan kan je terecht bij Ormoda.be. In onze webshop zijn de sportieve Alpina horloges online te verkrijgen. Stuk voor stuk gemaakt met Zwitserse ambacht. De hoge kwaliteit Alpina horloges straalt ervan af. En niet alleen het uurwerk is bewonderenswaardig, maar ook een Alpina horlogeband. Gemaakt van leer, rubber of roestvrij staal. Kies je sporthorloge uit en wanneer je voor 15.00 uur je bestelling bevestigd, wordt deze dezelfde dag nog op de post gedaan. Op vrijdag geldt dat voor 11.00 uur. Bij Ormoda krijgt je ook nog eens 2 jaar garantie op je horloge aankoop.